Foto: Stefan Brännström

Larm om drunkningstillbud vid Nydalasjön i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan 15-tiden på måndagen inkom ett larm till SOS om drunkningstillbud vid Kärleksviken i Nydalasjön. En person kunde senare räddas ur vattnet. Enligt Region Västerbotten rör det sig om en man i 70-årsåldern som vårdas på intensivvårdsavdelningen med kritiska skador.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen och även sjöräddningens helikopter.

– Det var en privatperson som upptäckte en person, 20-30 meter ut i vattnet. Räddningstjänsten kunde få i land personen som nu omhändertas av ambulans, säger Peter Wikström inre befäl på räddningstjänsten.

Det är ännu oklart hur personen ska ha hamnat i vattnet eller skadeläget på personen. Enligt SVT:s reporter som var på plats så var isen på sjön mycket tunn.

– Det är mycket svaga isar nu. Det man kan misstänka är ju att den här personen gått igenom isen, så det kan vara lite dumdristiskt att ge sig ut på isar den här tiden på året, säger Peter Wikström inre befäl på räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.