Lars Hellman tillsammans hunden Fäbobergets Racka. Foto: Privat

Lars fällde storoxe – slog personligt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Älgjakten är i full gång i länet. För Lars Hellman i Ragvaldsträsk utanför Skellefteå har den börjat riktigt bra. Häromdagen fick han slå personligt rekord när han fällde en storoxe.

Efter tips om att två stora tjurar hade setts på måndagskvällen började Lars Hellman i Ragvaldsträsk dagen därpå spåra älgarna. Hunden markerade att det hade gått älg över vägen och jakten kunde börja.

– Hunden spårade så långt att det var utanför passarkedjan. 130 meter på andra sidan, där hittade hunden älgen men sen bar det iväg ganska långt, men tillslut fick jag skjuta.

Slog personligt rekord

Storoxen som Lars fällde har ännu inte hunnit vägas. Då jaktlaget inte har någon våg som klarar av det ska den göras det framöver. Faktum är att älgen Lars sköt är nytt personligt rekord, mellan 18-20 taggar.

– Det är sådana tjurar man drömmer om som jägare, det är något speciellt, säger Lars Hellman som också berättar att hornet nu är inlämnat för montering och värdering. Efter det får han veta exakt hur många taggar den har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.