Foto: Räddningstjänsten Skellefteå

Lastbil välte på väg – orsakade totalstopp i trafiken i timmar

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil med trämaterial i lasten välte på väg 827 vid bron till Örviken utanför Skellefteå under torsdagen. I och med olyckan uppstod ett dieselläckage och vägen stängdes av i flera timmar.

Larmet om olyckan kom in till SOS alarm vid 17.20-tiden. Enligt den regionala produktionsledaren vid larmcentralen står lastbilen tvärs över vägen och det är fullständigt stopp i båda riktningar.

I och med att lastbilen välte blev det ett dieselläckage på platsen. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

– Chauffören har tagit sig ur lastbilen oskadd, men lastbilen ligger fortfarande tvär över vägen och alla plankor som var i lasten ligger utspridda över vägen och i diket, säger Magnus Nyberg, insatsledare vid räddningstjänsten, klockan 18.10.

LÄS MER: Räddningstjänsten om nya fenomenet: ”Total brist på respekt”

Vägen avstängd i flera timmar

En bärgare för tunga fordon är beställd för att flytta på lastbilen och åkeriföretaget har ringts in för att hämta lasten.

– Men det är fortfarande ett par timmar bort innan det överhuvudtaget är någon framkomlighet på vägen igen, säger Nyberg klockan 18.10, och hänvisar trafikanter till att välja alternativa vägar i stället, till exempel via gamla E4.

Sent på torsdagskvällen kunde vägen återigen öppnas.

– Jo, nu är bilen borta, säger Lars Lundberg, insatsledare, till SVT på fredagsmorgonen.

Det är oklart hur olyckan inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.