”Många har kommit fram och tackat oss för att det är så uppstyrt”, säger Josefin Björk på Friluftsfrämjandet. Foto: SVT

Fullsmockat på Middagsberget i Vännäs – Friluftsfrämjandet: ”Följer restriktionerna”

Uppdaterad
Publicerad

På trettondagen var det många som ville besöka skidbacken Middagsberget i Vännäs. Enligt en besökare var det parkeringskaos, långa liftköer med mindre än en stavlängds avstånd och fullt i serveringen. Men enligt Friluftsfrämjandet, som ansvarar för backen, har det fungerat bra och man har följt restriktionerna.

– Vår bild är att det fungerat bra i det stora hela och att folk har hållit avstånd, säger Josefin Björk på Friluftsfrämjandet i Vännäs.

– Folk har stått med en stavlängds avstånd och på bild kan det se ut som att det är en kö, när det i själva verket är flera parallella köer med nät emellan, säger hon.

Coronaviruset i Västerbotten

Det finns inga siffror på hur många som besökt Middagsberget under dagen, men att det är många råder det inga tivivel om.

Besökare har också upplevt trängsel i serveringen?

– Vi har haft värdar både i serveringen och till ombytet som har har haft koll på att vi följt restriktionerna. Vi har minskat antalet platser och vissa har fått stå ute och vänta i 30 minuter till värmestugan, säger Josefin Björk på Friluftsfrämjandet i Vännäs.

Många ville besöka Middagsberget i Vännäs under torsdagen. Foto: SVT

Hon säger att besökare kan tendera att ställa sig upp från sitt bord, och ställa sig i kön till serveringen, och att värden då kan få säga till personen att sätta sig ned. Då kan kön göra att det upplevs som mycket folk, när det istället finns tomma sittplatser.

Att det skulle varit problem, eller till och med kaos, på parkeringen är inte heller något som hon känner till.

– Vi har utökat med fler parkeringsplatser. Vi har inte fått till oss att det varit kaos eller problem på parkeringen idag. Alla har däremot inte fått plats på de närmaste parkeringarna, säger Josefin Björk.

Däremot, säger hon, parkerar en del så att inte alla parkeringar kan nyttjas, men även där har man värdar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet