Foto: TT

Lindberg hyllas av stora NHL-stjärnor

Publicerad

Den före detta Skellefteå AIK-spelaren Oscar Lindberg slöt upp till Tre Kronors trupp i VM direkt efter att New York Rangers åkte ut ur NHL-slutspelet. Nu hyllas Skellefteåsonen av Henrik Lundqvist, Nicklas Bäckström, William Nylander och landslagstränaren Rikard Grönborg.

Tillsammans med New York Rangers tog sig Lindberg till Stanley Cup-slutspelet där han på sex matcher gjorde tre mål. Och det är många som nu tror på honom under pågående ishockey-VM, en av dem är lagkamraten Henrik Lundqvist.

– Jag tror att han kan tillföra det han har bidragit med i New York hela året, säger Lundqvist till hockeysverige.se och fortsätter:

– Fart och finess, en bra målskytt också. Han kanske inte får så mycket cred för det ibland, för vi har många målskyttar i Rangers, men han kan hänga dit den om han får läge. Bra fart på rören också.

LÄS ÄVEN: Oscar Lindberg till VM

Uppskattas av kedjekamraterna

Oscar Lindberg uppskattas av kedjekamraterna Nicklas Bäckström och William Nylander, vilket hockeysverige.se rapporterar om.

– Jag försökte säga det själv flera gånger. Han är en otroligt bra spelare, säger Bäckström till sajten.

”Vi behöver någon som Oscar”

Även av landslagstränaren Rikard Grönborg hyllas Skellefteåsonen.

– Vi behöver någon som kanske driver lite mer mot mål och är lite mer fysisk. Då kände vi att Oscar var ett väldigt bra alternativ. Vi behöver en spelare likt Oscar som återvinner puckar. Han är obekväm framför målet och ger lite fysisk närvaro i den kedjan också, säger han till hockeysverige.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.