Lindberg kritisk till Brommabeslut

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas och Miljöpartiets beslut om att lägga ner Bromma flygplats, möter kraftigt motstånd i de egna leden.

Den nya rödgröna majoriteten i Stockholm vill lägga ned Bromma flygplats 2022 och i stället bygga bostäder på flygplatsområdet.

Bromma flygplats har flygförbindelser till 13 orter i landet och motståndarna till en nedläggning av flygplatsen hävdar att tusentals jobb kan gå förlorade på de orterna.

Tillträdande kommunalrådet i Umeå Hans Lindberg (S), skräder inte orden i sin kritik.

– Jag tycker att det ansvarslöst att man nu säger att man ska ta bort Bromma. Om vi ska bygga ut flygplatsen här i Umeå så behöver man också mer kapacitet i Stockholm. Det här får katastrofala konsekvenser för oss uppe i Norrland, säger Lindberg.

– Vi vet att det är många som kommunicerar med Stockholm dagligen, både inom näringslivet och inom andra segment. Det är oerhört viktigt med bra kommunikationer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.