Björklöven vill ha samma sköna känsla som på bortaplan. Foto: TT/SVT.

Löven åker buss i Umeå – vill ha bortaplanskänsla

Uppdaterad
Publicerad

Björklöven har varit enormt starka på bortaplan. Nu försöker laget skapa bortaplanskänsla hemma i Umeå. Matchgenomgången hölls på ett hotell efter en bussresa.

Ikväll spelar Björklöven en direkt avgörande match hemma mot Västerås. Vinnaren slipper kvala för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan.

Björklöven har haft en grym säsong på bortaplan. Hemma har det gått tyngre. Löven har förlorat de åtta senaste matcherna på T3 Center. Nu måste grabbarna bryta trenden tyckte tränare Joakim Fagervall.

Lösningen? Löven åkte buss hemma i Umeå och hade matchgenomgången på ett hotell. Precis som på bortaplan.

– Vi vill ha en förändring. Nu försöker vi bryta mönstret lite, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall.

”Har jätteskön känsla”

Matchgenomgången hölls på ett hotell i stan där spelarna också åt lunch gemensamt.

Har ni bortaplanskänsla nu?

– Haha, vi har en jätteskön känsla precis som vi vill ha. Samtidigt vill vi ju så klart ta vara på det stödet som vi väntas få hemma ikväll, säger Fagervall.

– Det är lite fjärilar i magen, lite spänning. Vi har precis samma känsla som inför en sjunde avgörande finalmatch. Det är sådana här matcher man vill spela, fortsätter Löventränaren.

Taggad Lövenkapten

Björklövens lagkapten Stefan Öhman:

– Vi har haft en gemensam lunch. Allt känns jättebra och vi har en bra stämning i gruppen. Det känns kul att spela en match där det kan bli lite livat på läktaren, säger Öhman.

Vad tänker du om kvällens match?

– Det ska bli kul att spela en match som betyder något, det är därför man håller på. Det finns inget annat än seger, säger Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.