Foto: TT

Lycksele simhall ska rustas upp

Uppdaterad
Publicerad

Nio månader, så länge kommer simhallen i Lycksele att vara stängd under tiden som hallen ska rustas upp.

Det handlar om en omfattande renovering av hela simhallen som kommer att kosta nära 25 miljoner kronor. Det hela väntas vara klart i början på januari 2017.

– Vi kommer att byta ytskikt, innertak, vattenreningssystem och så ska vi bygga ett mindre lekland för barnen, säger Ingegerd Åslund, enhetschef vid simhallen.

Simhallen är drygt 40 år gammal och har inte genomgått en renovering av det slag som nu planeras.

– Det är på tiden. Vi har bytt ventilation och renoverat omklädningsrum tidigare, men inget som liknar detta, säger hon.

Stängs nästa vecka

På lördag är den sista dagen som kommuninvånarna kan bada i badhuset. På måndag nästa vecka påbörjas renoveringsarbetet. Som kompensation kommer Ansia Badpark att hålla öppet längre under sommaren.  

– I stället för fem veckor öppet kommer badparken i stället hålla öppet närmare elva veckor, Det kommer också att bedrivas sommarskola där, säger Ingegerd Åslund.

Kommer stängningen att påverka skolornas möjlighet till simundervisning?

– Skolan har haft så mycket undervisning som möjligt nu under vårterminen. Under hösten blir det ingen simundervisning. Eleverna får inte lika mycket som om de skulle ha läst under hela läsåret, men vi tror att det ska gå bra.

Tror på goda resultat

Lycksele är en kommun med hög andel simkunniga. Drygt 96 procent av eleverna i avgångsklasserna har klarat simprovet, och trots en nio månader lång stängning tror Ingegerd Åslund inte att eleverna kommer att ta skada.

– Jag tror att vi ändå kommer att behålla goda resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.