– Det är roligt för barn i olika åldrar, det finns något för alla här, konstaterar Jessica Brännlund Foto: SVT

Besökssuccé för Lyckseles nya simhall

Uppdaterad
Publicerad

Lycksele simhall var avstängd under ett och ett halvt år för att renoveras upp, men återinvigdes i november i fjol. Några månader senare konstaterar kommunen att Lyckseleborna verkligen har hittat till sin nya simhall.

Sedan invigningen i november har allmänhetens badande i simhallen ökat med 45%.

– Vi är jätteglada över att folk vill bada hos oss. Från november till början av april har över 12 000 Lyckselebor besökt simhallen säger Ingegerd Åslund som är simhallschef.

Viktigt för simkunnigheten

Simhallschefen menar att det är viktigt för invånarna med tillgång till ett fungerande simhall.

– En simhall är ett måste för en inlandskommun. Den sätter en guldkant på tillvaron och utan den hade det varit svårt för skolorna att uppnå kraven på simkunnighet, menar Ingegerd Åslund.

Låg entréavgift

Ingegerd Åslund tror att prissättningen kan vara en förklaring till framgången.

I Lycksele kostar ett bad för vuxna 55 kr och ungdomar 40 kr. I Eddahallen i Skellefteå tar man 65 kr respektive 45 kr . Dyrast är det på Navet i Umeå med äventyrsbad 145 kr för vuxna och 100 kr för ungdomar.

Populärt familjenöje

Bland besökarna syns många barnfamiljer som verkar uppskatta det nya badhuset.

-Vi är här varje vecka med barnen. Det är jättekul, säger Jessica Brännlund som besöker simhallen med barnen Jill, Jina och Jilly.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.