Foto: SVT

Navet går back med fem miljoner

Uppdaterad
Publicerad

När badhuset Navet summerar år 2017 visar årsbokslutet ett negativt resultat. Dessutom så når man inte det besöksmål som man satt upp.

Under året som gått har Navet haft cirka 240.000 besökare vilket är drygt 10.000 färre än det mål man satt upp. Men i jämförelse med den gamla simhallen, Umeå simhall, är det ett lyft. Framför allt är det besökare från simföreningar som ökat stort. 2017 kom cirka 52.000 besökare från simföreningar jämfört med 24.000 på Umeå simhall under perioden 1 maj 2015 – 30 april 2016.

Negativt bokslut

Men i redovisningen ser det desto dystrare ut. Under året redovisar man ett underskott på cirka 5 miljoner. Enligt kommunen beror det främst på att fritidsnämnden inte har full kostnadstäckning för hyror och kaptialkostnader. För detta saknas det cirka 3 miljoner, man går dessutom 1,8 miljoner kronor på grund av oförutsedda uppstartskostnader.

Nämnden har därför äskat pengar från kommunstyrelsen, det rapporterade SVT förra veckan. Summan, 3 miljoner, skulle enligt fritidsnämnden täcka hyran och kapitalkostnaderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.