Kommunstyrelsens ordförande Lilly Bäcklund och Christer Rönnlund vice ordförande klippte banden till multifunktionsbanan i Lycksele. Foto: Lisa Norberg

Lyckseles multifunktionsbana invigd

Uppdaterad
Publicerad

Lyckseles multifunktionsbana invigdes under söndagsförmiddagen, och samtidigt hölls ett sprintlopp där drygt 170 skidåkare medverkade.

– Det här visar ju på att det går bra och att satsningen som politiken har gjort är helt rätt i tiden, säger Anders Långström, fritidskonsulent.

Under söndagsförmiddagen invigdes Lyckseles multifunktionsbana, och i samband med det hölls även en stor skidtävling där cirka 170 åkare medverkade.

– Det känns ju väldigt bra. Vi jobbar ju för att det ska bli större internationella tävlingar här i Lycksele, och med tanke på hur många som kom idag så visar det ju att det går bra och att satsningen som politiken har gjort är helt rätt i tiden, säger Anders Långström, fritidskonsulent.

Konstsnön som täcker banan har legat där i ett par veckor enligt Anders, men det milda vädret skapade en viss oro.

– Vi var lite oroliga att snön inte skulle hålla, men det gick ju bra, säger han.

Banan blir större

Banden klipptes av kommunstyrelsens ordförande Lilly Bäcklund och Christer Rönnlund som är vice ordförande. Men dagens invigning var den lilla varianten. Till sommaren ska banan ha vuxit sig större och så även nästa invigning.

– Vi hoppas ju på att det kommer toppåkare hit till Lycksele, och har du bra träningsmöjligheter så ger det ju bra förutsättningar, säger Anders Långström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.