Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På väg till jobbet träffade Magnus Eriksson på en hel björnfamilj. Se mötet i klippet ovan. Foto: Magnus Eriksson

Magnus Eriksson skulle till jobbet – mötte björnfamilj utanför Vilhelmina

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Eriksson från Åsele var på väg till jobbet när han plötsligt såg tre björnungar vid dikeskanten. Han var snabbt uppe med kameran och till hans förvåning kom även mamma björn lunkandes bakom bilen.

– Det var en jäkla uppståndelse. Det första jag hann tänka på var att ta upp mobilen och filma, säger Magnus Eriksson.

Det var vid Storseleby nordväst om Vilhelmina som Magnus Eriksson såg tre björnungar vid dikeskanten. Innan Eriksson hann ta upp kameran var ungarna uppe i träden och spanade på honom.

– Jag vevade ner rutan för att få lite bättre bild och då klättrade de längre upp, så jag körde fram bilen för att inte skrämma dem. Jag undrade var mamma var och vevade upp rutan igen och då ser jag att hon dyker upp strax bakom bilen, säger Magnus Eriksson.

– Jag blev faktiskt förvånad, för ungarna såg inte så störda ut och mamman lunkade på in i skogen och väntade på att ungarna skulle klättra ner från träden, säger han.

Inte första björnmötet

För Eriksson var det inte första gången han träffade på en björn. Förra hösten såg han en björn springande över exakt samma väg.

– Det är ett område där man ganska ofta får se björn. Den gången var det en ensam björn som kom springandes från skogen och över vägen. Antagligen jagade den något, för den hann inte se mig förrän den var uppe på vägen, säger Magnus Eriksson.

Se mötet med björnfamiljen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.