”Jag ville inte att hon skulle bli avlivad” – hör Maja berätta om Ninni. Foto: Marilén Karlsson/SVT

Maja i Umeå gav Ninni ett nytt hem: ”Jag ville inte att hon skulle avlivas”

Uppdaterad
Publicerad

När en vän till familjen hastigt gick bort började Maja Forsberg fundera på vad som skulle hända med blandrashunden Ninni. Efter att ha pratat med anhöriga blev det bestämt att Ninni skulle flytta från Dalarna upp till Umeå.

Maja Forsberg har vuxit upp med hund och hon har tidigare tagit hand om omplacerade djur. När hon fick höra att det inte var någon som kunde ta hand om Ninni så åkte Maja och hennes sambo ner till Dalarna och hämtade hem henne. Bilresan gick bra och när de kom hem till lägenheten började Ninni utforska sitt nya hem.

– Jag kan se på kort att hon har en annan blick. Hon var nog lite fundersam över vad det var som hände, säger Maja Forsberg.

Att ta hand om en vuxen hund som man dessutom inte vet så mycket om kan vara en utmaning, men under året som gått har Maja och Ninni fått en nära relation till varandra.

Träffa Ninni och hör Maja Forsberg berätta i klippet hur Ninni har utvecklats sedan hon flyttade in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.