Väster om Lycksele kolliderade en lastbil och en personbil tidigare i år. Fem personer fördes till sjukhus. Foto: Polisen

Lastbilschaufför åtalas efter allvarlig trafikolycka i Lycksele

Publicerad

I februari tidigare i år krockade en personbil och en lätt lastbil, väster om Lycksele. Fem personer fördes till sjukhus efter olyckan. Nu åtalas lastbilschauffören för vållande till kroppsskada.

– Det gick så fort, man hann inte reagera, säger en av passagerarna i förhör.

I förhör säger en av passagerarna att hon såg lastbilen komma farande snett mot dem. Sen smäller det och hon blir hängande i bilbältet.

– Jag känner hur kroppen domnar bort, säger hon i förhör.

Samtliga fem som var med i olyckan fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador, i vissa fall livshotande. Ingen av personerna involverade i olyckan omkom.

Lastbilschauffören åtalas nu för vållande till kroppsskada. Enligt åklagaren har han varit oaktsam och inte anpassat hastigheten efter väglaget. Mannen säger att han inte minns något av händelsen men att han inte har kört oaktsamt.

– Jag minns bara att jag satte mig i bilen, sen minns jag inget mer förrän jag vaknade på sjukhus tre veckor senare, säger föraren i förhör och fortsätter:

– När det är halt kör jag inte för fort, för jag är livrädd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.