Man misstänks ha knivskurit flicka – åtalas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalas misstänkt för försök till mord och försök till grov våldtäkt mot en flicka i Skellefteå. Enligt åtalet ska mannen ha knivskurit flickan och försökt att våldta henne.

Händelsen ägde rum den 9 juli i Skellefteå kommun. Enligt åtalet försökte mannen med våld tvinga sig till samlag med en flicka som var under femton år.

Mannen ska enligt åtalet hållit en kniv mot flickans hals och sagt att han skulle döda henne om hon inte gjorde som han sa. Mannen ska även ha knivskurit henne i halsen och på händerna. Mannen greps kort efter händelsen och anhölls senare under dagen misstänkt för försök till mord.

Åklagaren menar att brottet ska bedömas som grovt då mannen använt hot och våld av särskilt allvarligt slag samt visat särskild hänsynslöshet och råhet. 

Bland bevisningen finns flera beslag, bland annat kläder och en kniv, samt flera vittnesförhör. 

Mannen har varken erkänt eller förnekat gärningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.