Mordförsöket ska ha inträffat i stadsdelen Anderstorp i Skellefteå Foto: Google Earth

Misstänkt mordförsök i Skellefteå – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsförmiddagen attackerades en flicka under 18 år av en man med ett vasst tillhygge i Skellefteå. Flickan fördes till sjukhus med ambulans. En man i 40-årsåldern greps och anhölls senare misstänkt för försök till mord.

Det var klockan 09.15 på tisdagen som polis beordrades i Skellefteå. Enligt Peder Jonsson, RLC-kommunikatör vid polisen, tog det inte många minuter innan patrull var på plats. Exakt vad som har hänt och vilken typ av tillhygge som har använts vill polisen ännu inte gå in på.

Mannen greps kort efter händelsen och anhölls på eftermiddagen misstänkt för försök till mord.

– Han greps på brottsplatsen och det finns omständigheter som knyter honom till brottet, säger Peder Jonsson.

Flickan och den misstänkte har förhörts

Flickan togs om hand av ambulanspersonal och fördes till sjukhus. Det exakta skadeläget är okänt men polisen har hållit ett första förhör med henne. Den misstänkte gärningsmannen samt flera vittnen har också förhörts.

Polisen vill gärna att personer som gjort iakttagelser i samband med händelsen, men inte pratat med polisen än, ringer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.