Den misstänkte var ute efter narkotikaklassade mediciner. Foto: TT, genrebild.

Man gripen efter rånförsök mot apotek

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit en person misstänkt för att ha försökt råna apoteket i Vännäs i tisdags. Han har senare också anhållits av åklagare.

– Tack vare hjälp från allmänheten och gott polisarbete kunde en man i 35-årsåldern gripas på en adress i går, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisens ledningscentral.

Det var i tisdags som den maskerade mannen klev in på ett apotek i Vännäs. Han tog en kölapp och väntade på sin tur. När han kom fram till disken lämnade han över en lapp till farmaceuten.

”Det stod skrivet att hon skulle lägga händerna på disken sedan hämta receptbelagda läkemedel. Medarbetaren lade händerna på disken och tittade honom i ögonen”, skriver arbetsgivaren i en anmälan till Arbetsmijöverket.

Han fick inte med sig något byte från rånförsöket. Polisen inledde en sökinsats och nu står det klart att en person gripits misstänkt för dådet. En åklagare har också beslutat att anhålla mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.