Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur det såg ut inne i bastun. Jim Lindeberg på Paradiset förklarar hur mannen kunde ta sig in och gömma sig i dambastun. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll.

Man hittades med mobil under bänk i dambastu på badet Paradiset – kvinna från Umeå: ”Overklig grej”

Uppdaterad
Publicerad

Några kvinnor från Umeå gjorde i vintras en obehaglig upptäckt när de besökte spaavdelningen på badet Paradiset i Örnsköldsvik – under laven inne i bastun gömde sig en naken man som smygfotade med sin mobil. Nu åtalas han för sexuellt ofredade.

Örnsköldsviks Allehanda och Västerbottens-Kuriren har tidigare berättat om händelsen i januari då en kvinna gjorde den suspekta upptäckten inne i bastun på Paradiset i Örnsköldsvik.

Hon har i polisförhör berättat att hon hörde läten från bastulaven. Eftersom hon inte såg något lyfte hon på en del av bänken och möttes då av två kraftiga ben.

Kvinnan satte genast tillbaka bänken och gick ut från bastun.

Kvinna från Umeå utsatt: ”Overklig grej”

I duschutrymmet befann sig flera kvinnor, bland annat ett gäng från Umeå som är på besök över dagen. Kvinnan som lämnade bastun närmade sig de andra kvinnorna och berättar vad hon sett. De gick tillsammans in igen och öppnade laven.

I förhör med polisen berättar en av kvinnorna från Umeå att en man, endast iklädd ett handduk som täckte könet, reste sig upp, klättrade ur laven och gick därifrån.

– Han hoppade upp som gubben i lådan, säger hon.

Hon berättar att hon mått dåligt och tänkt mycket på händelsen i efterhand.

– Hände det verkligen? Det är en overklig grej, säger hon.

Minns inget från händelsen

Mannen uppger i förhör att han själv inte minns något av händelsen. Han säger att han fått ett epilepsianfall och inte medvetet gjort det han nu anklagas för.

Detta anser dock läkaren som gått igenom hans journal vara högst osannolikt.

Jim Lindeberg är chefsstöd på Paradiset.

– De personerna som var här och gjorde anmälan måste jag säga är jättemodiga. Vi uppskattar det otroligt mycket att de kom till oss så på en gång så att vi kunde ta tag i det här, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.