• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Bilder från polisens förundersökning. Foto: Polisen

Man misstänks ha knivhuggit arbetskamrat sju gånger i ryggen

Publicerad

Strax efter midnatt den 28 maj larmades ambulans och polis till en husvagn vid en arbetsplats i Jörn. Två personer hade huggits med kniv. Nu åtalas en man i 30-årsåldern för mordförsök och grov misshandel.

Det var efter en utekväll i Norsjö som några arbetskamrater fortsatte festen när de kom tillbaka till en husvagn i Jörn. Efter en stund uppstår en konflikt som snabbt urartar. En man i 30-årsåldern ska enligt åtalet ha tagit fram en kniv och huggit en annan man sju gånger i ryggen.

En tredje man, som försökte avvärja knivattacken, blev även han skuren både i ansiket och på ena armen. Mannen som nu åtalas ska ha sprungit från platsen men kunde kort efter händelsen gripas vid tågstationen i Jörn.

Nu åtalas han vid Skellefteå tingsrätt misstänkt för mordförsök och grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.