Hör Umeåsonen Love Larson berätta om att bli Oscarsnominerad Foto: SVT

Maskören Love Larson ställer ut från filmerna

Uppdaterad
Publicerad

Den Oscarsnominerade maskören Love Larson är hemma i Umeå och visar upp masker han gjort i filmskapandet. På Väven kan man bland annat se ansiktet till Allan, från 100-åringen som klev ut genom ett fönster och försvann.

– När skådespelaren får ett nytt liv som inte fanns förr, det är häftigt, säger Love Larson.

Love Larson är född och uppväxt på Ålidhem och Sandbacka i Umeå. Sedan uppväxten här i norr har han gjort succé inom karriären som maskör och nu är han tillbaka på hemmaplan för att visa upp delar av hans arbete från svenska storfilmer.

– Det är länge sedan jag var hemma, tyvärr. Det är några år sen sist, säger han.

På Väven kan man numera ta del av kända ansikten till karaktärer som visats på bioduken. Bland annat masken som Robert Gustafsson använde till filmen 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann.

– Det är ju kul och känns lite smickrande, men det är samtidigt lite konstigt berättar han.

Blev Oscarsnominerad

Han och kollegan Eva von Bahr nominerades 2016 för konstruktionen av ansiktet till huvudrollen Allan, som Robert Gustafsson spelar i 100 åringen. Det är enligt honom ett av hans bästa minnen från karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.