Civilminister Ardalan Shekarabi (S) Foto: SVT

Minister kommer till Skellefteå – stor nyhet utlovas

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen kommer civilminister Ardalan Shekarabi (S) till Skellefteå på besök – och en stor nyhet har lovats att presenteras under en presskonferens.

– Jag säger bara så här, ni vill vara där, sa hans pressekreterare Isabell Ekvall då hon hörde av sig till SVT Nyheter Västerbotten.

Även Skellefteå kommun säger att det är en stor nyhet som kommer att presenteras, men sedan är de förtegna och hänvisar till presskonferensen som startar klockan 13.30 på onsdagseftermiddagen.

En fråga som civilministern varit drivande i är utlokaliseringen av statliga jobb där han lovat att hela 10.000 statliga jobb ska utlokaliserat till olika orter i landet. Så sent som för två veckor sedan presenterades nyheten om att 100 nya jobbtillfällen kommer till Lycksele då Arbetsförmedlingen planerar att öppna en kundtjänst där.

– Jag är imponerad av engagemanget i både Lycksele och Västerbotten, det var ett engagemang som fick upp den här frågan på dagordningen, jag måste säga att Västerbotten och Lycksele har varit med påverkat svensk politik, sa civilministern då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.