Poliserna vid avspärrningarna i bostadsområdet där en man dog och tre skadades i en skottlossning. Foto: Samuel Pettersson/TT

Minst åtta skott avlossades – två var dödande

Publicerad

Minst åtta skott avlossades mordkvällen i slutet av januari – fem träffade – två dödade. Den bilden målas upp av åtalet mot den 30-årige man som under fredagen åtalades misstänkt för ett mord och tre fall av mordförsök.

Åklagare Andreas Nyberg lämnade på fredagsförmiddagen in åtal mot den 30-årige man som misstänks för ett mord och tre fall av mordförsök sent på kvällen den 23 januari i år.

Enligt åtalet så var det två grupperingar som stämt träff på den parkeringsplats där skjutningen ägde rum. Åklagaren menar att 30-åringen beväpnat sig med en skarpladdad 9 millimeters pistol inför mötet.

Två dödande skott

På parkeringen ska han enligt åtalet avlossat minst åtta skott. En 19-årig man dog sedan han träffats av två skott, ett i huvudet och ett i bröstkorgen, vart och ett av skotten ska ensamt varit tillräckligt för att orsaka mannens död.

Tre mordförsök

Utöver den döde 19-åringen träffades ytterligare tre personer av kulor vid skottlossningen – två fick livshotande skador. En fick ett skott i huvudet, den andre träffades i ryggen. Den tredje personen träffades av ett skott i armen.

Rättegången mot den misstänkte 30-åringen börjar 1 oktober, mannen nekar till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet