Martin Persson och Peter Östberg deltar i sökinsatsen. Foto: Sandra Sjöström, Missing people

Missing people vill sätta in båt i sökandet efter 22-åriga mannnen

Publicerad

Den man som försvann 19 juni i Umeå är fortfarande inte funnen. Efter att den stora räddningsinsatsen avslutades tog Missing people vid – hittills utan resultat. Nu vill organisationen sjösätta en båt för att utvidga sökinsatsen.
– Vi kommer att söka varje dag så länge det finns folk som kan hjälpa till, säger Sandra Sjöström, gruppchef vid Missing people.

Fem dagar har gått sedan den 22-årige mannen försvann och ett intensivt sökarbete har pågått varje dag. De två första dagarna deltog polis, fjällräddare med hund, helikopter och hemvärnspersonal i sökandet – utan resultat. Därefter tog Missing people vid i hopp om att hitta mannen.

Fem dagar senare är personen fortfarande inte hittad och man planerar nu att sätta ner en båt i älven för att utvidga sökarbetet.

– Vi söker tills personen är hittad, men intensiteten minskar med tiden. Så länge det finns folk kommer vi att söka varje dag, säger Sandra Sjöström.

Uppslutningen har enligt Sandra Sjöström varit väldigt bra och idag klockan 17 påbörjades en fortsatt sökinsats.

– Det är kul att folk hjälper till och trotsar väder och vind. Det är vi väldigt tacksamma för.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer