Arkivbild. Foto: SVT

Försvunne 22-åringen fortfarande borta – räddningsinsatsen är avslutad

Publicerad

En 22-årig man har varit borta sedan 14-tiden på onsdagseftermiddag. Han sågs senast på Röbäck i Umeå och har sökts med bland annat hundpatruller och helikopter. Nu är räddningsinsatsen avslutad men man kommer att fortsätta försöka hitta mannen.

Vid försvinnandet var mannen förmodligen iklädd en t-shirt, grå mjukisbyxor och ett par klarblå joggingskor.

Han har kort, mörkt lockigt hår och skägg, en töjningsring i ena örat och piercing i näsan. Han är 175 centimeter lång, har smal kroppsbyggnad och väger cirka 60 kilo.

Uppdatering 21 juni 08:03

Polisen rapporterar att sökandet efter den försvunne mannen fortsätter.

Poliser, fjällräddare med hund och hemvärnspersonal kommer att delta i sökandet. Polishelikopter ansluter under dagen.

– Alla tips är värdefulla! Jag vill också be boende i Röbäck och områdena från Sörfors längs älven in mot stan att kontrollera sina fastigheter, säger Joacim Lundqvist, räddningsledare, i polisens pressmeddelande.

Uppdatering 21 juni 13:26

Mannen har ännu inte hittats.

– Helikopter har anslutit, man har sökt längs med älven vid bland annat Röbäck, Bölesholmarna och Klabböle. Området som sökts av är väldigt stort och det är många resurser igång. De kommer att hålla på till sen kväll, sen är det upp till räddningsledare att besluta hur man ska gå vidare, säger polisens räddningsledningscentral.

Uppdatering 22 juni

22-åringen har inte påträffats efter midsommarkvällens sökinsats. Räddningsledare Fredrik Nilsson har beslutat att avsluta räddningsinsatsen eftersom inga förutsättningar finns för att kunna bedriva insats med stöd av lagen om skydd mot olyckor.

Polisen säger att arbetet med att hitta mannen kommer att fortgå, bland annat genom tips och andra utredningsinsatser. Det finns ingen misstanke om brott.

Om du har upplysningar, ring polisen på 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer