Under dagen har hundpatrull sökt av det avspärrade området, där polisen misstänker att ett grovt brott skett. Foto: Madeleine Harrati/SVT

Misstänkt våldtäkt utreds i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Umeå utreder en misstänkt våldtäkt som ska ha skett utomhus. Ett stort grönområde spärrades av på söndagsmorgonen. Polisen förtegen om vad som hänt.

Vid 04:30-tiden beordrades polis till en plats Väst på stan i Umeå med anledning av ett misstänkt grovt brott. Under söndag morgon har polis befunnit sig på platsen för att skapa sig en bild av det som hänt.

– Vi utför en del utredningsåtgärder och har spärrat av platsen. Vi vet inte exakt vad som skett ännu, sa Elisabeth Glaas, RLC-kommunikatör vid polisen i Umeå tidigt på söndagen.

SVT:s reporter på plats kunde berätta att ett stort grönområde hade spärrats av mellan Brinkvägen och Strandpromenaden. Platsen bevakades av väktare sedan 07-tiden på morgonen.

Boende har inte hört något under natten

– Det ligger någonting under grå presenningar innanför avspärrningen, kunde SVT:s reporter, Madeleine Harrati, berätta på söndagsförmiddagen.

Här syns en av de grå presenningarna som lagts ut innanför avspärrningarna. Foto: Madeleine Harrati/SVT

– Flera boende i området säger att det är ett lugnt område och att man inte märkt något under natten. Alla undrar vad som hänt, säger hon.

Vid 13-tiden sökte en polishund av området i jakt på eventuella fynd.

Utreder våldtäkt

Senare på söndagskvällen bekräftade man från polisen att brottet man utreder ska vara en misstänt våldtäkt.

– Vi håller på att utreda en misstänkt våldtäkt och ska fortsätta med förhör av eventuella vittnen och målsägande under morgondagen, Johan Dahlberg, jourhavande förundersökningsledare.

Brottsoffret har under dagen vårdats på sjukhuset. Polisen hade på söndagskvällen ingen uppgift på om hen hade kunnat lämna sjukhuset.

– Ingen person har frihetsberövats och i nuläget finns ännu ingen misstänkt, Johan Dahlberg.

Hör av dig till oss på SVT Nyheter Västerbotten om du vet mer om händelsen. Mejla vasterbotten@svt.se!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.