Polisen larmades om skadad person på Morö Backe och har spärrat av bostaden där brottet ska ha skett. Foto: SVT

Misstänkt mordförsök på Morö Backe i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen fördes en man till sjukhus efter ett misstänkt mordförsök på Morö Backe i Skellefteå. Enligt uppgifter till SVT så ska mannen blivit knivskuren i halsen. Två kvinnor i 40-årsåldern greps och anhölls senare under fredagen.

Klockan 9.13 larmades polis till en adress, där en skadad man fanns. Mannen fick föras till sjukhus. Enligt uppgifter till SVT så ska mannen blivit skadad i halsen av en kniv. Under fredagen fick han lämna sjukhuset.

Ärendet rubriceras i nuläget som försök till mord. Brottsplatsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

Polisen vill ha tips

De två gripna kvinnorna förhördes under fredagen, varpå åklagaren beslutades att de skulle anhållas. Kvinnorna och mannen ska enligt uppgifterna känna varandra sedan tidigare.

– Vi går inte ut med mer detaljer kring ärendet i nuläget. Personer som gjort iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen ska kontakta oss, säger Marie Andersson, presstalesperson på polisen.

På söndagen berättar Åklagarmyndigheten att de två misstänkta kvinnorna är i 40-årsåldern. De är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Senast på måndag klockan 12 ska åklagaren bestämma om de ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT, Zanna Nordberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.