Misstänkt våldtäkt i centrala Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna yngre än 18 år misstänks ha blivit våldtagen på en restaurang i centrala Skellefteå under natten till söndagen. Detta enligt källor till tidningen Norran.

Enligt Norrans uppgifter ska den misstänkta våldtäkten ha skett inne på restaurangen. Polisen vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Vi har haft avspärrningar på en restaurang i Skellefteå. Men av utredningstekniska skäl vill jag inte gå in på vad det handlar om, säger polisens presstalesman Peder Jonsson till SVT.

Enligt Aftonbladet, som var först att berätta om nyheten, ska polisen ha en misstänkt gärningsman.

Svårt bevisläge

Under måndagen meddelar polisen att den man som initialt blev misstänkt för gärningen inte längre är misstänkt. Vidare rapporterar polisen om att bevisläget är svårt. Den misstänkta brottsplatsen är publik med stort genomströmning där många personer kan ha besökt brottsplatsen både före och efter händelsen vilket försvårar arbetet.

Polisen inväntar nu analyssvar från den tekniska utredningen för att se om det kan föra utredningen framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.