Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Han kan redogöra för var han har befunnit sig” – försvarsadvokat Mikael Stenman menar att hans klient nekar till brott. Foto: Patrik Samuelsson/Madeleine Harrati

Misstänkta mannen i Skellefteå nekar till brott – advokaten: ”Märklig sak att tre blir angripna av en”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för tre fall av mordförsök i Skellefteå ska enligt uppgifter till SVT ha besökt den studentfest som arrangerades i centrala stan. Där ska han också ha kommit i kontakt med offren.

– I nuläget förnekar han brott. Han kan redogöra för var han har befunnit sig, säger advokat Mikael Stenman.

Mannen, som är i 20-årsåldern, sitter anhållen i Skellefteå och under tisdagseftermiddagen hölls ett förhör där försvarsadvokat Mikael Stenman närvarade.

Mannen mår under omständigheterna bra.

Misstänkta våldsdådet i centrala Skellefteå

– Men han är frihetsberövad och det är ganska omtumlande. Vi har efterfrågat bilder på skador och sånt kring händelsen men det fick vi inte se. Polisen har varit väldigt förtegen, säger han.

Enligt Mikael Stenman ska den misstänkta mannen inte vara känd av polis sedan innan.

Hade besökt studentfest

En studentfest ägde rum i centrala Skellefteå under måndag kväll. Enligt uppgifter till SVT ska mannen ha besökt festen och träffat på offren inne i lokalen.

Advokat Mikael Stenman kan bekräfta att hans klient besökte festen.

– Han gjorde något besök där. Det är allt jag kan berätta i nuläget. Han kan redogöra för var han har befunnit sig, säger han.

Även polisen bekräftar att det finns en koppling mellan dådet och studentfesten.

Den misstänkta mannen nekar till brott.

– I nuläget förnekar han brott. Han har varit nykter och vi pekar på att det är en märklig sak att tre personer blir angripna av en person, säger försvarsadvokat Mikael Stenman.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars Westermark, polisområdeschef, menar att våldsdådet i centrala Skellefteå var en isolerad händelse Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta våldsdådet i centrala Skellefteå

Mer i ämnet