Arkivbild från Hörnefors centralskola. Foto: SVT

Mordbrand i gympahall – utredning nedlagd

Publicerad

Polisen har lagt ned utredningen gällande misstänkt mordbrand i Hörnefors.

– Vi har inte fått till oss några observationer, säger Malin Axroth, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

Det var i måndagskväll som en brand startade i sporthallen vid Hörnefors centralskolan. Branden kunde släckas av tre ungdomar som färdades i en epa-traktor, de hade en pulversläckare i fordonet och fick beröm av polisen för sitt rådiga ingripande.

Tidigt misstänkte polisen att någon anlagt branden och utredde händelsen som mordbrand. Man förhörde en rad vittnen som befunnit sig i gymnastikhallen samt de tre ungdomarna som lyckades släcka.

Men däremellan saknas fortfarande viktiga uppgifter och man har nu beslutat att lägga ned utredningen.

– Tyvärr gick det inte att säkra några spår och det har inte gjorts några direkta observationer kring hur branden har startats, vi har inte fått till oss några observationer åtminstone, säger Malin Axroth, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

Söker fortfarande tips

Trots att utredningen är lagd på is hoppas man fortfarande på tips från personer som kan ha sett något.

– Om vi får in något tips som gör att ärendet kan klaras upp då öppnar vi utredningen och arbetar vidare med det. Men det är svårt när vi inte har några iakttagelser från när branden startats, säger Axroth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.