Ungdomar släckte anlagd brand

Uppdaterad
Publicerad

Den anlagda branden på skolan i Hörnefors släcktes tack vare rådigt ingripande av tre ungdomar. Men det finns i nuläget ingen misstänkt för den misstänkta mordbranden och polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp.

Det var vid klockan 18.50 på måndagskvällen som polis larmades till Hörnefors. Några ungdomar var på väg till Hörnefors centralskola för att titta på en innebandymatch i gymnastiksalen när de såg att det slog upp lågor längs väggen.

En av ungdomarna hade en pulversläckare i sin epa-traktor och de lyckades på egen hand bekämpa den begynnande eldsvådan.

– Jag vill verkligen berömma de här ungdomarna för sitt agerande, säger Fredrik Brink, jourhavande förundersökningsledare vid Polisen i Västerbotten, i ett pressutskick.

Byggnaden fick skador i form av en trasig stupränna och svärtad tegelvägg innan ungdomarna släckte. Under måndagskvällen hölls förhör med vittnen och man genomförde även spårsök med hjälp av hund.

Ingen misstänkt

Det pågick verksamhet i gymnastikhallen när branden startades och polisen utreder händelsen som mordbrand. Men det finns fortfarande inte någon misstänkt för brott.

– Vi behöver hjälp med iakttagelser från allmänheten för att ta oss framåt, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

Polisen söker efter personer som kan ha sett något i samband med händelsen och man når då polisen på telefon 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.