Morön BK väntas erbjudas Göteborgs FC:s damallsvenska plats av Svenska Fotbollförbundet. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Morön BK kan erbjudas svenska mästarnas allsvenska plats

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenska Göteborg FC lägger ned sin elitverksamhet med omedelbar verkan. Det här öppnar i sin tur upp för trean i elitettan – Morön BK från Skellefteå som väntas erbjudas platsen av Svenska Fotbollförbundet.

Göteborgs-Posten var först med att berätta att Göteborgs FC lägger ned sin elitverksamhet. Enligt regelverket är det trean i elitettan som ska erbjudas den tomma platsen som Göteborg lämnar efter sig.

Morön, som kom just trea, har ännu inte fått frågan av förbundet men om och när Göteborg bekräftar att de drar sig ur kommer Morön att erbjudas platsen. För klubbens ordförande Per-Gunnar Stenvall var det en oväntad nyhet som kom i förmiddags.

– Det är väl lite märkligt att vi hamnar i det här läget. Vi skulle vilja veta om det är verklighet eller inte. Det är en konstig situation att mästarna helt plötsligt lägger ner, säger han.

Har ni plånboken för damallsvenskt spel?

– Nej det är det vi måste se över i så fall. Resemässigt blir det inte så stor skillnad utan det är mer på lönesidan man behöver göra om. Det är ganska höga löner i vissa lag, säger Per-Gunnar Stenvall.

Om det ska vara aktuellt med damallsvenskan 2021 skulle en helt ny organisation behövas i klubben.

– Vi måste fundera på det om vi blir erbjudna platsen. Men det beror på hur Skellefteå stad ställer upp på det och en helt annan organisation kommer krävas. Vi har planerat laget för elitettan och måste kanske se över det och om vi hinner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.