Arkivbild. Foto: SVT

Mystisk låda på parkering – polisen larmad

Uppdaterad
Publicerad

Det här är den korta historien om när en helt vanlig trälåda blev mystisk. Vid mörkrets inbrott föll den i glömska, blev en mer spännande sak och ett eventuellt hot. Nu söker polisen ägaren.

Det var strax efter midnatt som en person fick syn på lådan. Där stod den malplacerad mitt på en parkering i Umeå. Högst ovanligt. Personen larmade polis.

– En patrull fick åka till östra Ersboda för att kontrollera ett föremål, bekräftar Marie Andersson, kommunikatör på polisen i Västerbotten.

Enligt inringaren var det en ”mystisk trälåda” som stod på parkeringen. Polispatrullen kontrollerade den låsta lådan. Den verkade innehålla papper av något slag.

Lådan transporterades till stationen. Där visade det sig att papperen var bingolotter.

– Polisen får åka ut på jättemycket sånt där. Det är bra att folk iakttar och självklart att man kan ringa polisen. Vi får in många tips, säger Marie Andersson.

Men fallet med den mystiska trälådan är ännu inte löst. Varför stod den mitt på en parkering? Vem hade lämnat den där?

– Den räknas som hittegods, så om någon saknar en låda med bingolotter får man höra av sig till polisen, säger Marie Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.