Hör SVT:s reporter Maja Andersson som är på plats vid gymnasieskolan i Vilhelmina. Foto: SVT

Narkotikainsats mot ungdomar – 12 personer misstänkta

Uppdaterad
Publicerad

Under två dagar har polisen haft en insats mot narkotika riktad mot ungdomar i Vilhelmina – 12 personer har medtagits för provtagning misstänkta för ringa narkotikabrott.

– Vi hade fått en del tips på att det florerade mycket narkotika i Vilhelmina, säger Julia Lönnback, polisassistent södra Lappland.

Polisen har kontrollerat personer i i både skol- och hemmiljö och även ute på samhället under tisdageftermiddagen och onsdagen. Totalt tolv personer i åldern 16-21 år har medtagits för provtagning misstänkta för ringa narkotikabrott och misstänkt narkotika har även tagits i beslag i samband med husrannsakningar.

– Det handlar om främst cannabis men vi har även fått indikationer på att det är läkemedel som missbrukas. Det kan vara mediciner som de har utskrivna men som krossas och används på andra sätt, som till exempel röks, säger Julia Lönnback, polisassistent södra Lappland.

Fem av de tolv misstänkta är under 18 år och resterande är över 18 år. Två av de misstänkta är tjejer och resterande är killar. Vid lunchtid på onsdagen stoppades även en bil i Vilhelmina där en ung man misstänkt för drograttfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.