Nattens polishändelser

Uppdaterad
Publicerad

I Skelleftehamn anmälde en man under natten mot söndagen att hans bil blivit stulen på en parkering. Polisen misstänker att gärningsmannen stulit nyckeln ur hans upphängda jacka.

– Vi har inte fått in någonting om att bilen ska ha hittats, säger Maria Linné, polisens kommunikatör.

Strax efter 00:00 fick polisen in ännu ett larm om stöld, denna gång genom inbrott i ett lägenhetshus på Mariehem, Umeå. Gärningspersonerna är ännu okända av polisen och det har inte framkommit vad som stulits.

En man i 30-årsåldern försökte stjäla sprit på en obevakad bar i Holmsund. Polisenpatrullen på plats lyckades inte hålla förhör med mannen då hans berusningsgrad var för hög. En anmälan om försök till stöld upprättades.

Misstänkt misshandel

Förutom stöld och inbrott har polisen haft att göra med andra misstänkta brott. Kring 01:00 grep en ordningsvakt en man i 25-års åldern på en restaurang då mannen misstänks för misshandel. En anmälan upprättades på plats.

Under natten har två personer i Västerbottens län förts till sjukhus på grund av deras höga berusningsgrad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.