Foto: Bengt Jonsson

Nedläggningshotad lantbutik räddas av bybor

Uppdaterad
Publicerad

Butiken i Rusksele har gått i konkurs. Nu kommer restaurangägerskan Cecilia Fredriksson att ta över butiken – och rädda den kvar.

Affären som gick i konkurs förr månaden är nu räddad, byborna har tillsammans sparat ihop 300.000 kronor för att köpa lokalen där butiken är. En byagrupp tillsattes för att försöka få behålla butiken. De hörde av sig till Cecilia Fredriksson som driver restaurangen på andra sidan vägen.

– Jag och min man bestämde oss för att försöka driva butiken. Det är mycket som ska göras innan öppningen första advent. Många papper som ska skrivas på och många telefonsamtal som ska ringas. Men det kommer bli spännande, säger Cecilia Fredriksson.

För att klara av att driva både butiken och restaurangen så får Cecilias personal gå upp till heltid. Just nu så fixas det sista hantverket i butiken innan öppningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.