– Förlåt bergsbybor, var Northvolts försäljningschef Martin Anderlinds riktade budskap när han besökte Skellefteå. Foto: SVT

Northvolt ber skelleftebor om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Omfattande markarbeten med mycket sprängningar i området där den planerade batterifabriken ska byggas har till och med lett till att fönsterrutor i Bergsbyn gått sönder.

– Förlåt bergsbybor, var Northvolts försäljningschef Martin Anderlinds riktade budskap när han besökte Skellefteås näringslivsdagar Bizbuz.

Enligt de signaler han fått har ortsborna ändå, trots olägenheten, haft stor förståelse. Och det får de fortsätta ha ungefär fram till mars månad då sprängarbetena ska vara klara.

”Fortfarande enligt plan”

Men om det är skakigt i området där fabriken ska byggas, så är det enligt försäljningschefen desto mer stabilt när det gäller själva processen.

– Det går fortfarande enligt plan. Vi bygger Northvolt Labs i Västerås just nu och räknar med att påbörja bygget av fabriken i Skellefteå i sommar, berättar Martin Anderlind.

Bolaget har nu ungefär 200 anställda med 36 olika nationaliteter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet