Foto: SVT

Northvolt: ”Vi behöver säkra att det finns bostäder”

Publicerad

Northvolt har ett skriande behov av bostäder åt sina byggjobbare. Nu har de sökt bygglov för uthyrningslägenheter i Ursviken.

På industriområdet där Northvolt bygger sin gigantiska batterifabrik pågår allt mer aktivitet. Under den intensivaste byggfasen räknar företaget med att det behövs kring 1 000 byggjobbare.

– Vi behöver säkra att det finns bostäder på plats. De som kommer ska ha någonstans att bo så vi kan hålla vår tidsplan, säger Northvolts tillväxtchef Katarina Borstedt.

Tillfälliga bostäder

Kommunen och Northvolt har tillsammans inventerat vad som finns att hyra tillfälligt i Skellefteå. Men det räcker inte och nu har battertillverkaren fått ett tillfälligt bygglov för över 400 uthyrningslägenheter på Scharinsområdet i Ursviken utanför Skellefteå.

När fabriken står klar ska modulhusen tas bort från platsen så det här är ingen långsiktig lösning för de över 3 000 personer som ska jobba i fabriken när den står klar.

– Det här är för det tillfälliga behovet. Vi hoppas att byggandet i Skellefteå ökar enligt de planer som kommunen har, säger Katarina Borstedt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet