Foto: Northvolt

Northvolt i Skellefteå vill anställa flyktingar från Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Batteriföretaget Northvolt i Skellefteå vill anställa flyktingar från Ukraina. Företaget har ett stort behov att arbetskraft och lovar att prioritera ansökningar från ukrainska flyktingar.

– Vi är många företag just nu som undersöker vad vi kan göra för att hjälpa, säger Anders Thor, chef för samhällsrelationer på Northvolt.

Northvolt skriver på sin hemsida att man nu er erbjuder ett snabbspår för ukrainska flyktingar som vill jobba på fabriken.

”Vi får 1000 ansökningar varje vecka, men vi lovar att gå igenom era ansökningar först. Om vi hittar något jobb som passar återkopplar vi till er direkt”, skriver företaget.

Batterifabriken Northvolt

– Vi prioriterar ansökningar från Ukraina, oavsett om deras intention är att stanna kort eller lång tid i Sverige. Våra rekryterare jobbar extra noga med att matcha deras kompetenser mot passande roller. Vi får se hur många vi lyckas bistå, men även om vi bara lyckas anställa några är det förstås positivt för alla parter, skriver Anders Thor Senior Manager External Affairs hos Northvolt.

SVT har varit i kontakt med Northvolt som inte vill svara på fler frågor angående rekryteringen av flyktingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet