Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förberedelserna pågår in i det sista inför öppningen – följ med barnmorskan Sandra Bergström in i förlossningens nya lokaler i Umeå. Foto: Per-Anders Fredriksson/svt

Nu öppnar nya förlossningen på Norrlands universitetssjukhus i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Bättre akutomhändertagande av barn och bättre arbetsmiljö för barnmorskorna. Det är resultatet när förlossningen på Norrlands universitetssjukhus slår upp dörrarna på onsdagen efter ett års renovering.

Nytt och fräscht ytskikt och behagligare ljus. Det är det första som slår en i förlossningens nya lokaler på NUS i Umeå.

Men det är under ytan de största förändringarna skett.

Förlossningsvården i Västerbotten

– Det är helt ny ventilation och bättre utrymmen, säger Michael Wiklund, avdelningschef på förlossningen.

Byter lokal klockan 14.00

Förlossningen har under ett års tid haft tillfälliga lokaler men från kl 14.00 tisdagen den 10 januari hänvisas alla födande kvinnor till de nygamla renoverade lokalerna.

– Det känns fantastiskt, säger barnmorskan Sandra Bergström.

Häng med barnmorskan Sandra Bergström som visar runt i lokalerna när man färdigställer det sista detaljerna inför öppningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlossningsvården i Västerbotten

Mer i ämnet