Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så kommer flytten av förlossningen vid Norrlands universitetssjukhus gå till Foto: Arkiv/Marilén KarlssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Förlossningen i Umeå flyttar – ”patienterna behöver lugn och ro”

Uppdaterad
Publicerad

I oktober flyttar förlossningen i Umeå tillfälligt till nygamla lokaler. Anledningen är att avdelningen ovanför förlossningen ska renoveras och att det då kommer leva om och störa verksamheten på förlossningen.

Renoveringsarbetet fortsätter på sjukhuset och nu har turen kommit till våningen som ligger ovanför förlossningen. Enligt avdelningschef Michael Wiklund kommer renoveringen att störa patienterna på förlossningen så därför har man valt att tillfälligt flytta.

– Vi har fått veta att det kommer leva om och utifrån det och patientsäkerhet så väljer vi att flytta, säger Michael Wiklund avdelningschef på förlossningen.

Samtidigt passar man på att snygga till även inne på förlossningen där man bland annat ska måla om väggarna.

En arbetsgrupp, där bland andra vårdförbundet och barnmorskeförbundet varit med, har jobbat med planeringen av flytten. Nu kommer information att gå ut till mödravårdscentralen och 1177.

Under onsdagen satt avdelningschefen i möte om den nya skyltningen som ska sättas upp så det blir synligt hur man tar sig till de provisoriska lokalerna.

Följ med på en promenad till de tillfälliga lokalerna i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Förlossningsvården i Västerbotten

Mer i ämnet