Norrlands universitetssjukhus Foto: SVT

Ny avdelning stängd på sjukhuset – personalen sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en avdelning på Norrlands universitetssjukhus har tvingats stänga efter att personal fått akuta problem med luften.

– De har blivit sämre under dagen och efter lunch så var de rejält påverkade, säger verksamhetschefen Cecilia Sjöblom Mattsson till SVT.

Andningsenheten vid Lungkliniken på sjukhuset stängdes av huvudskyddsombudet strax efter klockan 15 på tisdagen. Även en patient ska ha reagerat och fått problem med andningsvägarna. Om detta var vk.se först med att berätta.

Totalt rör det sig om fyra anställda som fick skickas hem.

– Man upplevde att det var en stickig lukt. Inte så pass allvarligt att de behövde gå till akuten men det var reella problem. Så då är det klart att vi måste agera, säger Cecilia Sjöblom Mattsson till SVT.

Fastighet har under eftermiddagen börjat titta på ärendet och tills vidare har verksamheten flyttat in i närliggande lokaler.

I torsdags förra veckan tvingades onkologmottagningen på sjukhuset stänga eftersom anställda blev akut sjuka. Där ska problemen ha åtgärdats genom att man bytt ut samtliga ventilationsfilter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.