Foto: SVT

Nya gondolliften klar innan vintern

Publicerad

Bygget av den nya gondolbanan i Hemavan håller tiden. I dagsläget ser det ut att hinna bli klart till invigningen i slutet av november.

Det var för mindre än ett år sedan Hemavan Alpint AB avslöjade att man skulle investera i en ny gondolbana. Och sedan vintersäsongen avslutats har det gått undan, den gamla Norrliften revs i somras och nu jobbas det för fullt med att få upp den nya gondolbanan.

– Vi ligger i fas, den nya liften ska vara driftsklar till den 30 november, det känns bra, säger Thomas Ringbrant, vd Hemavan Alpin.

Foto: SVT

LÄS MER: Investerar 65 miljoner i ny gondollift

Gondolbanan är vad man kallar en telemix, en lift med både gondoler och soffor. Åktiden blir fem minuter och kapaciteten 2500 personer i timmen. Det handlar om en planerad investering på 65 miljoner kronor.

– Det här betyder otroligt mycket, vi ser att investeringsviljan ökat. Det här är viktigt för Hemavan, men också för hela destinationen Hemavan Tärnaby, säger Thomas Ringbrant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.