Foto: TT/Genrebild

Nya inbrott i norra Sverige kopplas till känd internationell stöldliga

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste dagarna har Västerbotten och Västernorrland drabbats av inbrott och inbrottsförsök. Polisen misstänker att det är samma stöldliga som befann sig i norra Sverige förra sommaren.

Ett inbrott i Timrå, ett inbrottsförsök i Sundsvall samt två villainbrott i Nordmaling och ett i Hörnefors har anmälts till polisen de senaste dagarna.

I samtliga fall misstänker polisen att en internationell stöldliga ligger bakom brotten och uppmanar folk att vara extra vaksamma.

– Det rör sig sannolikt om samma gärningspersoner som gjorde ett flertal inbrott i region Nord under förra sommaren/hösten, säger brottssamordnare Maria Pfeifer vid Polismyndigheten.

Samma tillvägagångssätt

– De tar sig ofta in genom altandörrar eller fönster och söker igenom husen i jakt på framför allt guld- och silverföremål, säger Maria Pfeifer.

Polisen utreder ärendena och samtliga brottsplatser har undersökts eller kommer att undersökas av tekniker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.