Bensin Foto: TT

Nya upproret vill höja bensinpriset – ”finns fler åsikter i debatten”

Publicerad

Bensinupproret 2.0, som kräver sänkt bensinpris, har samlat uppemot en halv miljon medlemmar på Facebook. Men nu finns även en motpol, där man vill höja bensinpriset.
– Vi borde höja bensinpriset för klimatets skull, säger initiativtagaren Viktor Erik Jensen.

Gruppen Bensinupproret 3.0 startades i onsdags, som en motpol till Bensinupproret 2.0, som startades i april. Sedan dess har gruppen fått tusentals medlemmar, 4 490 i skrivande stund. 

– Den startades som en reaktion på uppgifter om att det var hundratusen som ville sänka bensinpriset. Det är inte särskilt bra för klimatet att släppa ut så mycket koldioxid, vi borde snarare höja priset för klimatets skull, säger Viktor Erik Jensen som är initiativtagare.

”Finns fler åsikter”

I gruppen finns många olika åsikter, en del vill bara se en liten ökning och en del vill nästan se ett förbud, säger Jensen.

– Vi vill visa på att det finns fler åsikter i debatten.

Många upprörda

Viktor Erik Jensen säger att många av medlemmarna strömmade till efter att media rapporterat om gruppen. Men alla är naturligtvis inte positiva. 

– Det är mycket hat också. 

Har du förståelse för att den som bor i till exempel  Västerbottens inland upprörs av höjda bensinpriser? 

– Absolut, det är svårt. Det finns ju idéer om att man skulle kunna ha regionala bensinpriser för att det ska kunna gå att leva på glesbygden. Men att sänka bensinpriserna på ett bräde är inte lyckat i längden. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer