Norrlands universitetssjukhus Foto: SVT

Nytt larm om ohälsa i sjukhusets lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Näsblod, andningsbesvär och eksem har drabbat personal på den nya öron-, näsa-, halsavdelningen på Norrlands universitetssjukhus. Det rapporterar Sveriges Radio Västerbotten.

Det var i september förra året som öron-, näsa-, halsavdelningen flyttade till nya lokaler, och strax därefter började personalen få fysiska reaktioner. Det här var Sveriges Radio Västerbotten först om att rapportera.

– Det är lite olika, men bland annat luftvägssymptom och olika hudbesvär, säger Ellen Christensen, fackligt ombud på avdelningen.

Ungefär 15 personer har upplevt någon typ av besvär och några har varit sjukskrivna kortare perioder.

Upprepade problem

SVT Nyheter Västerbotten har tidigare berättat om att flera upplevt hälsobesvär under den stora ombyggnationen som pågår på sjukhuset. Det har nu även gjorts en anmälan om hälsoproblemen på öron-, näsa-, halsavdelningen till företagshälsovården om byggnadsrelaterad ohälsa.

Har ni fått stöd från era chefer?

– Ja, jag har uppfattat det som att de gör vad de kan, säger Ellen Christensen.

SVT Nyheter Västerbotten har utan framgång sökt ansvariga chefer för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer