Inte heller det tredje dödsfallet där arbetare vid batterifabriken i Skellefteå avlidit i hemmet efter sina arbetspass har någon förklaring efter det att nu alla tre har obducerats. Foto: SVT

Obduktionen efter tredje Northvolt-dödsfallet klar – Polisen: Utökade utredningar krävs

Uppdaterad
Publicerad

Obduktionen efter den tredje person som oförklarligt dött efter arbetspass på Northvolt i Skellefteå är nu klar. Likt de två tidigare obduktionerna är detta dödsfall oförklarligt.

– Utökade utredningar kring dödsorsaken krävs eftersom man inte kunnat fastställa något vid gängse utredning, säger Petter Källman, kriminalinspektör.

Inte heller det tredje dödsfallet där arbetare vid batterifabriken i Skellefteå avlidit i hemmet efter sina arbetspass har någon förklaring efter det att nu alla tre har obducerats, avslöjar Dagens arbete.

Under det senaste halvåret har tre män hittats döda i sina hem. En 33-årig man hittades död i sin säng i januari. En månad senare hittades ytterligare en 19-årig man död i sin säng.

Anställda dog efter arbetspass på Northvolt i Skellefteå

Inte kunnat fastslå dödsorsaken

I början av juni hittades en man i 60-årsåldern död på sin balkong. Alla tre männen hade kommit hem efter att ha arbetat på batterifabriken.

Nu är obduktionen av den senast avlidne klar. Enligt polisen så har man inte kunnat fastslå någon tydlig dödsorsak och nu kommer utökade dödsorsaksutredningar göras, vilket DA var först med att berätta.

– Vi jobbar vidare i den här dödsorsaksutredningen och utökade utredningar krävs, säger Petter Källman, kriminalinspektör vid miljöbrottsenheten i polisregion Nord till SVT.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre personer har dött i sina hem efter arbetspass på Northvolt. I videon får du en sammanfattning av det viktigaste som hänt – på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anställda dog efter arbetspass på Northvolt i Skellefteå

Mer i ämnet