Hör Karin Israelsson, fackombud på Norran, om förändringarna. Foto: SVT

Oklart hur verksamheten påverkas när Norran ingår i ny koncern

Uppdaterad
Publicerad

Det faktum att Norran nu kommer att ingå i en ny koncern kommer troligen inte att påverka antalet journalister på tidningen, men vd Anders Westermark är tydlig med att annan verksamhet kan bli berörd.

Westermark öppnar upp för att dagens tre tryckerier i regionen inte kommer att behövas i framtiden. Han hoppas att tryckeriet i Skellefteå blir kvar, men menar att det blir en fråga för den nya styrelsen.

– Med den utveckling som finns med pappersupplagor och digitalisering så behövs inte tre tryckerier, säger han.

De fackliga företrädarna fick information om den nya koncernen på fredagen och har inte hunnit reflektera över konsekvenserna.

– Om vi hamnar i ett sånt läge, så kommer vi att slåss för de tjänster vi har på Norran och för att fortsätta bedriva god, lokal journalistik, säger Karin Israelsson, SJF-företrädare på Norran.

– Jag tror inte att det behöver bli färre journalister, men det är uppenbart att man kan kapa i administration och fördela teknikkostnader, säger Anders Westermark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.