Det är fortfarande oklart vilka kontor som stängs ner. Bilden på Handelsbankens kontor i Umeå är från i mars 2020. Foto: Linnea Ehlin/SVT

Oklart vilka Handelsbankenkontor i Västerbotten som stänger

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom beskedet att Handelsbanken stänger 180 av 380 kontor i Sverige. Men vilka kontor det blir i Västerbotten är för tidigt att säga, menar banken.

Kontoren ska minska från 380 till 180 vid slutet av nästa år. 1000 anställda berörs av stängningarna. Men vilka kontor som drabbas i länet vill Handelsbanken inte uttala sig om.

– Det är för tidigt att säga något om det. Först ska vi skapa en organisation och göra noggrann analys över hur kunderunderlaget ser ut, till exempel den lokala efterfrågan, hur långt våra kunder har kommit på sin digitala resa och hur kontorsnätet ser ut lokalt, exempelvis kundernas avstånd till ett alternativt kontor, skriver Viktoria Aasterup, presschef på Handelsbanken, i ett mejl till SVT Nyheter Västerbotten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer