Foto: SVT/Patrik Samuelsson

Ombyggda Örjanshallen invigs i Skelleftehamn

Publicerad

Efter fyra år utan ett badhus är nu ombyggda Örjanshallen i Skelleftehamn klar. På lördag är det smygpremiär och på måndag slås portarna upp på allvar.

Örjanshallen i Skelleftehamn stängdes akut i januari 2016 på grund av sjuka hus-symptom. 2018 påbörjades ombyggnationen och nu står den nya hallen klar. Invändigt är allt nytt och dessutom finns bibliotek och fritidsgård i samma lokaler.

– Det känns alldeles underbart. Ska man hårdra det är det bara skalet kvar. Invändigt är det nytt utseende, ny vattenrening, ny barnbassäng och bubbelpool som vi inte hade tidigare, säger Carina Backman som är föreståndare för Örjanshallen.

Kostade 75 miljoner

Kostnaden för ombyggnationen har beräknats till 75 miljoner och Carina Backman hoppas att den nya hallen blir en bra samlingsplats i samhället.

– Ska man lyssna på vad folk säger så är de överlyckliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.