Följ med på promenad med Kamilla och hundarna. Foto: SVT

Oro för ökat tryck på hunddagis efter pandemin: ”Folk kommer att ringa sen i panik”

Uppdaterad
Publicerad

Under coronapandemin har många skaffat hund. Men vad blir effekten när pandemin är över?  I branschen finns en oro för kommande effekter av att folk inte väntas jobba hemma i samma utsträckning, som man befarar kan leda till brist på hunddagisplatser.

Flera hunddagis som SVT Nyheter har pratat med säger att det finns en oro att folk inte är förberedda för en tid efter pandemin. Man är bekymrade över att hundägare kanske inte tagit in i beräkningen hur de ska lösa dagisplats när de inte kan jobba hemifrån längre.

”Det kommer krascha på något sätt. Sen om det är vi som kommer vi bli nedringda eller om det är Blocket som kommer vara fullt med unghundar till salu är svårt att säga” säger man på i20 hunddagis i Umeå.

Coronapandemin

”Hoppas inte att folk är så dumma att de köpt hund utan att tänka sig för ordentligt. Det blir nog värre framöver att få plats för sin hund på dagis” säger Bergsängarnas hund- och kattpensionat i Skellefteå.

Inte märkt ökning än

Kamilla Allberg i Umeå har jobbat med hunddagis i över 20 år och driver Kamillas dogis.

– Folk ringer och frågar hur det ser ut mot sommaren eller hösten men än så länge har vi inte märkt av någon större ökning av bokningar. Vi tror att folk kommer att ringa sedan i panik, säger hon.

Häng med ut på promenad med hundarna på dagiset och hör mer om oron i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet